Espoon Tyttöjen talo 10 vuotta

Nuorten juhlat järjestetään 13.9.2024 klo
16-18.

Ilmoittautuminen on suotavaa,
muttei pakollista

Ohjelmassa mm. kukkatyöpaja, ruokaa, disko, photobooth
ja lahjat Lumenelta

Saa pukeutua juhlavasti!

Ammattilaisten ja yhteistyötahojen synttärikakkukahvit
klo 12-13.30.

ilmoittautuminen: info@espoontyttojentalo.fi

Ohjelmassa

  • Kukkatyöpaja: tee oma koriste aidoista kukista (toteuttajana Hupsansaa ry)
  • Muistojen puu -työpaja: jaa muistojasi Espoon Tyttöjen Talosta yhteiseen puuhun
  • Photobooth: muistoksi kuva
  • Stylisti ja somevaikuttaja Meri Milash puhuu olkkarissa klo 17
  • Disco 17.15-18
  • Ruokaa tarjolla 16-17.30
  • Juhlien ajan on käytössä hiljainen huone lepäämiseen ja rauhoittumiseen
  • Ruokaa ja lahjoja varattu 80 vieraalle
 
2014
Espoon Tyttöjen Talo avaa ovensa Ruusutorpan koululla Leppävaarassa

"Tärkein muistoni on se, kun Tyttöjen Talo avasi minulle ovensa ja antoi lämpimän vastaanoton. Tyttöjen Talolle mennessä tuntuu siltä, kuin menisi turvallisimpaan paikkaan Suomessa."

2015

"Espoon Tyttöjen Talolla oli suuri vaikutus elämääni. Siellä sain mahdollisuuden osallistua erilaisiin tukipalveluihin ja aktiviteetteihin, jotka auttoivat minua kehittämään itseäni ja vahvistamaan itsetuntoani. Tapasin myös muita samanhenkisiä tyttöjä ja sain tukea heiltä. Tyttöjen Talo tarjosi minulle turvallisen tilan. Tärkeintä on, että kun tarvitsen apua, he ovat aina paikalla nopeasti puhelimitse."

2016
Mitä tulee mieleen Tyttöjen Talosta?

"Espoon Tyttöjen Talosta tulee mieleeni turvallinen ja kannustava ympäristö nuorille tytöille. Siellä tarjotaan erilaisia tukipalveluita ja aktiviteetteja, jotka edistävät nuorten hyvinvointia ja itsensä kehittämistä."

"Se, että siellä on ystävällisiä ihmisiä."

"Turvallisin paikka kaikilla mittareilla."

2017
Muutto Sointutaloon
2018
Tärkein muistosi Tyttöjen Talosta?

"Tuki ja ohjaus, mitä olen teiltä saaanut on muuttanut elämääni hyvin positiivisesti."

"Tyttöjen Talo on vaikuttanut elämääni monin tavoin. Se on auttanut minua rakentamaan itsetuntoa ja löytämään uusia keinoja kasvaa naisena. Tyttöjen Talo on auttanut minua löytämään itseni ja arvoni elämän pimeissä vaiheissa."

2020
Yhteinen tarina

"Eräänä maanantaina, kun minulla oli vaikeat matematiikan tehtävät, tulin Espoon Tyttöjen Talolle ja sain paljon apua ja uusia ystäviä. Käyn myös Tyttöjen Talon ryhmissä, ja keskustelen muiden tyttöjen kanssa. Tulin Tyttöjen Talolle hakemaan uusia kavereita ja jotain tekemistä ja tulin pitämään hauskaa. Tyttönä ajattelen, että Tyttöjen Talo on hyvä ja rauhallinen paikka, jossa voin keskustella suomeksi muiden tyttöjen kanssa. Silloin tunsin, että minut hyväksytään sellaisena kuin olen, kun olen kertonut murheistanut ja hengaillut täällä. Jos saisin vaikuttaa Tyttöjen Talon ohjelmaan, maanantain olkkari olisi joko päivittäin tai joka toinen päivä. Toisin myös saliryhmän takaisin. Jäin miettimään, jos menisimme joskus yhdessä retkelle, vaikka museoon tai teatteriin tai jos tekisimme yhdessä ruokaa. Täältä lähtiessä minusta tuntuu mukavalta. Espoon Tyttöjen Talo on paikka, jossain voin rauhoittua ja kaikki vakavat asiat lähtevät sielustani pois." 

"Paras muisto on se, miten jännittävää oli osallistua ensimmäiseen tapahtumaan, jossa laitoimme ruokaa yhdessä. Minulle jäi tapahtumasta niin lämmin tunne, että jatkoin toiminnassa käymistä ja se muutti elämäni."

2022
Miten tyttöjen talo on vaikuttanut elämääsi?

"Ihanat ohjaajat ja ohjelma."

"Pikkuhiljaa aloin olemaan muiden ihmisten kanssa, vaikka jännittää ihan hirveesti."

"Espoon Tyttöjen Talo on muuttanut elämäni kulun. Ennen toimintaan osallistumista olin yksinäinen, minulla oli vakavia rahahuolia ja mielenterveyden kanssa haasteita. Sain ETT toiminnasta enemmän apua kuin terapiasta ja toiminnan aikana ja jälkeen kuntouduin takaisin työelämään."

2024
Nykyhetki

"Pystyn olla oma itseni ja se on semmoinen paikka, johon on aina kiva mennä."

"Siellä on aina ohjaaja, joka kysyy mitä meille kuuluu."

"Löysin ystäviä ja paikan, jossa voin viihtyä."

"Sydämelliset kiitokset rakkaille Espoon Tyttöjen talon ihmisille, olette todellisia enkeleitä!"

 

Kesätyöntekijät juhlavalmistelijoina

Moikka! 
 
Me ollaan Matilda ja Massara. Kumpikin meistä on ollut mukana Espoon Tyttöjen Talon toiminnassa jo pidempään. Ollaan kesätöissä päästy suunnittelemaan 
Tyttöjen Talon 10-vuotisjuhlaa.  
 
Tavoitteena oli, että meidän lisäksi myös muut nuoret pääsevät osallistumaan suunnitteluun. Siksi me kierrettiin kesän aikana eri ryhmissä ja aktiviteeteissä kysymässä muiden kävijöiden ideoita. Osallistujat sai kirjoittaa ideansa lapulle suomeksi, englanniksi tai arabiaksi. Ideoita tulikin paljon erilaisia. Valitsimme niistä parhaat päältä ja suunnittelimme niiden pohjalta upean 10-vuotisjuhlan. Juhlissa on luvassa kukkatyöpajaa, diskoa ja tietenkin hyvää ruokaa. Tyttöjen Talon ykis huoneista tullaan juhlien ajaksi muuttamaan aistihuoneeksi, jonne voi halutessaan vetäytyä rauhoittumaan.
  
Meille tämä on ollut hauska ja rento kesätyö. Ohjaajilta on aina saanut apua, kun sitä on tarvittu. Ollaan myös opittu paljon uusia taitoja kuten esimerkiksi tekemään mainoksia Canvalla. Parasta on ollut nähdä, kuinka juhla muotoutuu ja päästä vaikuttamaan siihen, millainen siitä tulee. Myöhemmin me tullaan myös auttamaan juhlavalmisteluissa ennen juhlan alkua.  
 
Nähdään juhlissa!  

Juhlia tukee Lumene